Side dedikeret til bekæmpelse af dræbersnegle / Iberisk skovsnegl. Fokus på sneglesikre planter, Sneglefjendske haver, Sneglefælder. Ferramol, sneglekorn"> Dræbersnegle .......... no problem!: God havepraksis

fredag den 10. august 2007

God havepraksis

Ryd op
Ryd op i haven, så der er så få gemmesteder som muligt. Fjern løse brædder, presseninger, poser med jord, potter, sten og undgå i det hele taget, at der står noget direkte på jorden eller græsset. Her kryber sneglene sig ind og gemmer sig om om dagen og måske hele vinteren.

Check nye planter
Undersøg altid nyindkøbte planter for dræbersnegle og snegleæg. Fjern potten og kik i bunden af rodklumpen. Har du endnu ikke dræbersnegle i haven, skal du være ekstra påpasselig og forsigtig vaske al jord af rødderne!

Tips til køkkenhaven
Du kan blive nødt til at hegne køkkenhaven, hvis du er hårdt angrebet af snegle. Men selv få snegle kan være ødelæggende, blot ved tanken om, at de har været der og kan have smittet med bakterier. Forspir alle sarte planter, for når de er lidt større kan de bedre overleve et angreb.

Undgå efterårsgravning eller vent til november/december. Ellers får sneglene mulighed for at grave sig langt ned i jorden og overvintre der.

Kompost
Der kan være meget snegleguf i en kompost, så brug lukkede kompostbeholdere eller lav varmkompost, hvor temperaturen kommer over 60° C. Her kan æggene ikke overleve. Bring ikke komposten ud i hele haven, hvis du ikke ved om der er snegle i den. Spred den evt. ud på jorden i en periode med hård frost, så vil de eventuelle snegle fryse ihjel.

Nabohjælp
Det hjælper ikke at du bekæmper dræbersnegle, hvis ikke dine naboer også gør det
Så giv de gode råd videre til naboen eller sæt et sneglehegn op!

Ingen kommentarer: